Masterclass | online

Voedingstriggers bij rosacea

  • Ontdek de waarheid
  • Interessante inzichten
  • Voor en door professionals
  • Bekijk video in eigen tijd
  • Online en toegankelijk
  • Praktische handvatten
Ik doe mee!

Inspirerend

✓ Praktisch

✓ Specialistisch

✓ Onafhankelijk

✓ Betrouwbaar 

Aanmelden

Voeding en rosacea - wat zegt de wetenschap?

Welkom bij onze exclusieve masterclass over voedingstriggers bij rosacea! Als je mensen met rosacea behandelt of zelf met rosacea worstelt, heb je waarschijnlijk talloze blogs en artikelen gezien die hete thee aanwijzen als een veelvoorkomende boosdoener. Maar hoe betrouwbaar zijn deze beweringen en wat zegt de wetenschap echt over voedingstriggers bij rosacea?

Ontdek de waarheid achter triggerlijsten

In deze masterclass duiken we diep in de wereld van voedingstriggers en de invloed hiervan op rosacea. We baseren ons op alles wat er bekend is in de wetenschappelijke literatuur, met de juiste nuance en transparantie uiteraard. We gaan, in tegenstelling tot vele blogs, artikelen en zelfs patiëntenfolders, die betrouwbaar lijken, niet alleen in op de gegevens van de vaak aangehaalde enquête van de National Rosacea Society, maar halen veel meer studies aan. De enquête met 400 mensen met rosacea onthulde dat 30% van de respondenten ()dus lang niet iedereen) ervaart dat hete thee hun symptomen verergert. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat de warmte van de thee de bloedvaten verwijdt, wat kan leiden tot meer roodheid en opvlammingen. Een logische aanbeveling is dan ook om de thee te laten afkoelen voordat je hem drinkt. Maar is dat het enige waar we rekening mee moeten houden? En hoe zit het dan met tomaten en citrusfruit?

Een complexe relatie

Tijdens deze masterclass behandelen we resultaten van verschillende onderzoeken naar voedingsmiddelen en specifieke voedingscomponenten die invloed kunnen hebben op rosacea. De meeste van deze onderzoeken zijn observationeel en retrospectief, wat betekent dat deelnemers gevraagd werden om te rapporteren wat ze in het verleden hebben geconsumeerd en wat volgens hen rosacea-opvlammingen veroorzaakte. Deze methode is gevoelig voor fouten en moet met de nodige voorzichtigheid worden geïnterpreteerd.

Q & A

Vraag en antwoord

  • Alcohol: Begrijp hoe alcoholische dranken de bloedvaten kunnen beïnvloeden.
  • Koffie/thee: Leer meer over de effecten van cafeïne en warmte.
  • Zuivelproducten: Ontdek de mogelijke impact van melk en kaas op rosacea.
  • Chocolade: Is het echt een trigger of slechts een mythe?
  • Chili, curry, pepers, capsaïcine: Waarom pittig eten soms een opvlamming kan veroorzaken.
  • Tomaten en spinazie: Zijn deze groenten vriend of vijand?
  • Soja en azijn: Hun rol in het dieet van rosaceapatiënten.
  • Citrusfruit, avocado, en aubergine: De invloed van deze gezonde voedingsmiddelen op je huid.
  • Wetenschappelijk onderbouwd: We baseren onze module op wetenschappelijk onderzoek en bieden een genuanceerd en transparant perspectief.
  • Praktische tips: Ontvang praktische adviezen die je direct in je dagelijkse leven kunt toepassen.
  • Reken af met standaard lijsten: Maar leer hoe je iemand met rosacea echt kunt helpen met voedingsadvies.
Deze masterclass is onderdeel van de opleiding 'Voeding en rosacea' dus als je de opleiding al hebt gevolgd is deze masterclass niet relevant. Als je deze nog niet hebt gevolgd is de masterclass goed om mee te beginnen. Je kunt daarna de opleiding nog volgen. Iedereen die de masterclass eerst volgt krijgt een kortingscode voor de opleiding 'Voeding en rosacea'. Deze kun je dan gebruiken, als je de opleiding wilt volgen.

Praktische informatie

Kosten

Voor de masterclass betaal je slechts €24,95 (excl. BTW). Omdat de masterclass onderdeel in van de veel uitgebreidere opleiding 'Voeding en rosacea' krijg je na het volgen een kortingscode die je kunt gebruiken als je de opleiding wilt volgen.

Benodigdheden

Een rustige plek, een laptop, smartphone, tablet, pen en papier voor aantekening en een goede wifi verbinding.

Vorm

De masterclass wordt versterkt in de vorm van een video. Deze duurt 40 minuten. Je kunt de video telkens op pauze zetten en aantekeningen maken. Daarmee schatten we in dat je in totaal ca. 60 minuten bezig bent.

Certificaat

Je krijgt een certificaat als je de opleiding 'Voeding en rosacea' hebt gevolgd. Voor deze masterclass krijg je geen certificaat. Deze is bedoeld om kennis te maken.

Aantal plekken

Onbeperkt. Iedereen mag meedoen en er zijn geen maximaal aantal plekken. Ook is deze masterclass beschikbaar voor onbepaalde tijd.

Duur

De masterclass duurt 40 minuten, excl. maken van aantekeningen. Zodra je je hebt aangemeld krijg je 3 maanden de tijd om de masterclass te volgen. De beschikbare tijd is zichtbaar in jouw account.

Voor wie

Professionals in de huid- en voedingsbranche, zoals dermatologen, diëtisten, huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten, therapeuten en coaches.

Aanmelden

Door je in te schrijven via de inschrijfbutton kun je deelnemen aan de masterclass. Je kunt dan veilig betalen via iDEAL, Credit Card of Bancontact (België). Zodra de betaling is voldaan ontvang je een bevestiging van jouw inschrijving.

Wat zal je leren?

Je krijgt inzicht in hoe bepaalde voedingsmiddelen en voedingscomponenten rosacea kunnen beïnvloeden en welke aanpassingen je mogelijk kunt maken om opvlammingen te verminderen. Volgens de enquête van de National Rosacea Society heeft 78% van de deelnemers hun voedingspatroon aangepast om hun symptomen te beheersen. Het aanpassen van je voedingspatroon kan inderdaad een wereld van verschil maken, maar je moet wel goed weten hoe. En dat leer je in deze masterclass!

AanmeldenDit wil ik!

Over de docent

Samantha Jordaans

Samantha Jordaans is opgeleid als voedingswetenschapper en diëtist. Ze is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit en is gespecialiseerd in voeding en de huid. Samantha is eigenaresse van het Kennisinstituut voor Voeding en Huid en helpt andere ondernemers binnen de voedings- en huidbranche om gedegen voedingsadvies vast onderdeel te maken van hun (huid)behandelingen, door wetenschappelijke resultaten te vertalen naar praktische adviezen. Dit doet zij door (geaccrediteerde) opleidingen en trainingen aan te bieden, artikelen te schrijven voor diverse vakbladen en te spreken op congressen en andere evenementen. 

Voor vragen, kan je mailen naar info@kivh.nl en voor specifiek vragen over het middagprogramma kan je mailen naar  info@willemijnbos.nl