Kennis Event

Voeding en huid

  • Toonaangevende sprekers
  • Talkshow setting
  • Kennis opdoen en netwerken
  • Interactief programma
  • Wetenschap en praktijk
Direct inschrijven

Wetenschappelijk

✓ Praktisch

✓ Specialistisch

✓ Onafhankelijk

✓ Betrouwbaar 

Dit wil ik!

Wetenschap, praktijk en multidisciplinaire verbinding

De relatie tussen voeding en gezondheid wordt steeds duidelijker in de wetenschap en vormt daarmee een belangrijk onderwerp van discussie in de maatschappij en de zorgsector. Zorgverleners kunnen het zich niet veroorloven om nieuwe inzichten en ontwikkelingen te negeren. Tegelijkertijd dienen zij echter ook kritisch te blijven en niet klakkeloos mee te gaan met trends zonder de juiste onderbouwing.

Als we de rol van voeding serieus willen nemen en willen integreren in behandelingen en leefstijl, is het essentieel om kennis en ervaring hierover te delen, te vergelijken en toe te passen. 

Wat kan je verwachten?

Het Kennis Instituut Voeding en Huid (KIVH) organiseert een uniek evenement waar (huid)zorgprofessionals samenkomen om wetenschap en praktijk met elkaar te verbinden. Het doel is om kennis op te doen, te delen en kritisch te toetsen aan de laatste stand van de wetenschap. Voor dit evenement is een interactief concept ontwikkeld waarin een aantal actuele aandachtspunten binnen de huidzorg worden belicht. Dit biedt ruimte aan alle deelnemers, sprekers en partners om een actieve rol te spelen in het programma, onder leiding van dagvoorzitter Samantha Jordaans, diëtist en voedingswetenschapper. Gedurende drie sessies gaat zij in gesprek met telkens twee uitgenodigde sprekers, waarbij ook de deelnemers in de zaal en de aanwezige partners worden betrokken. Dit concept biedt deelnemers een unieke mogelijkheid om elkaar te leren kennen, kennis te delen en hun netwerk te versterken.

Inschrijven
Het programma

Overzicht sessies

Je wordt welkom geheten door onze gastvrouwen Je kunt je registreren bij de balie Neem een kopje koffie of thee met wat lekkers
De dag wordt geopend door dagvoorzitter Samantha Jordaans

In gesprek met Bea Koet en Berber Vlieg-Boerstra onder leiding van Samantha Jordaans.

Bea Koet – Diëtist en MSc in Healthy Aging Professional
Bea Koet heeft uitgebreide kennis en ervaring als diëtist in de eerstelijnsgezondheidszorg. Sinds 2015 werkt zij in het  Nij Smellinghe ziekenhuis Drachten als diëtist en is betrokken bij het Expertisecentrum voor Lymfovasculaire Geneeskunde. Hier begeleidt zij patiënten met lymfoedeem en lipoedeem. Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van lymfoedeem, lipoedeem en weight management zijn haar speerpunten. Bea geeft regelmatig lezingen en workshops, en haar expertise komt ook tot uiting in vakbladen. Ze is een bekend gezicht in de wereld van diëtetiek en is oprichter van het Kenniscentrum Lipoedeem Nederland KLN (www.voedingbijlipoedeem.nl).

Berber Vlieg-Boerstra – Senior onderzoeksdiëtist 
Dr. Berber Vlieg-Boerstra heeft jarenlang gewerkt als gespecialiseerde diëtist op het gebied van voedselovergevoeligheid in de eigen praktijk. Ze behoort tot de pioniers op het gebied van dieetbehandeling van allergische ziekten. In 2008 behaalde zij haar doctoraat met een proefschrift over dubbelblinde, placebo-gecontroleerde voedselprovocaties (DBPCFCs) bij kinderen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Momenteel is zij werkzaam als senior diëtist-onderzoeker bij OLVG en Rijnstate ziekenhuis en runt ze samen met 6 andere collega’s haar eigen diëtistenpraktijk, namelijk Vlieg Diëtisten (www.allergie-envoeding.nl). Haar aandachtsgebied binnen het onderzoek richt zich in toenemende mate op immuunondersteuning door voeding bij allergische ziekten. Dus, hoe kan je met voeding klachten van allergische ziekten helpen verminderen?

In gesprek met Jantine van ’t Klooster en  Netty van Kaathoven onder leiding van Samantha Jordaans.

Jantine van ‘t Klooster – Huidtherapeut, MSc en Mindfulness,- en compassietrainer
Jantine van ‘t Klooster heeft een achtergrond in de huidzorg. Ze heeft haar masteropleiding Innovatie in Zorg & Welzijn afgerond en heeft later een postacademische opleiding gevolgd aan het Radboud UMC, Centrum voor Mindfulness in Nijmegen. Ze heeft leidinggevende- en bestuurservaring opgedaan als directeur-bestuurder van het Huidfonds en was tot voor kort bestuursvoorzitter van de ANBOS. Daarnaast heeft ze ervaring in het onderwijs, heeft ze een boek geschreven en runt ze nu haar eigen bedrijf als mindfulness, – en compassietrainer. 
Jantine verzorgt trainingen en coaching voor zowel individuen en groepen. Momenteel geeft ze trainingen aan medisch specialisten in ziekenhuizen op het gebied van leiderschap en teamwerk, de basis hiervoor is altijd mindfulness en compassie. 

Netty van Kaathoven – Voedingspsycholoog en Leefstijl-Diëtist

Naast haar opleiding tot diëtist heeft Netty diverse specialisaties afgerond, waaronder een 3-jarige opleiding in eclectische psychologie (NLP-master en NLP-Health Coach), trainer Mindful Eten, de opleiding tot ACT-therapeut en een 3-jarige opleiding in Boeddhistische psychologie. Deze specialisaties hebben haar expertise versterkt in voedingspsychologie en leefstijl. Netty heeft drie praktijken waar ze al meer dan 35 jaar haar patiënten ondersteunt bij het opbouwen van een gezonde relatie met voeding en henzelf. Ze verzorgt trainingen en is auteur van meerdere boeken, waaronder het DCN Leefstijl boek (dat veelvuldig door diëtisten wordt gebruikt) en twee werkboeken over mindful en intuïtief eten: ‘Stop met lijnen en ontdek de natuurlijke eet-expert in jezelf’ en ‘Vrij van eetbuien en emotie-eten’. Ze is een bekend gezicht in de wereld van diëtetiek.

De lunch vindt plaats in het kasteel. Hier staat een heerlijke en gezonde lunch klaar. Door de verschillende ruimtes is het mogelijk om in groepjes te netwerken en rustig te praten. Ook is er een centrale ruimte waar het mogelijk is om meer informatie te krijgen over de diensten en producten van onze partners. Voor een overzicht van onze partners tijdens het event, klik HIER.

In gesprek met Willemijn Bos en Karin Houtman onder leiding van Samantha Jordaans.

Willemijn Bos – Dermatoloog en mind-body-energy specialist
Na het voltooien van haar studie geneeskunde in Rotterdam, volgde Willemijn Bos de opleiding tot dermatoloog in het Erasmus MC. Gedurende vele jaren was ze werkzaam als dermatoloog en richtte ze samen met dermatoloog Karin Houtman de polikliniek voor positieve gezondheid op. Later heeft ze een opleiding gevolgd op het gebied van voeding, beweging, slaap en energie. Momenteel heeft ze haar herregistratie als dermatoloog en is ze haar eigen praktijk gestart. Willemijn Bos geeft nu trainingen, workshops en consulten waarin ze andere professionals en patiënten leert om de oplossing voor huidproblemen te vinden in de diepere mentale, emotionele en energetische lagen van de huid. Ze heeft een model ontwikkeld waarin de 4 huidlagen symbool staan voor de 4 lagen waarin blokkades aanwezig kunnen zijn: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Willemijn Bos spreekt regelmatig op congressen, wordt uitgenodigd voor podcasts en publiceert artikelen hierover in vakbladen.

Karin Houtman – Dermatoloog bij DermaHaven
Karin heeft als dermatoloog in verschillende klinieken gewerkt. Bij DermaHaven heeft zij samen met Willemijn Bos de positieve gezondheidspoli opgezet, een uniek concept dat meer tijd en aandacht biedt voor de complete gezondheid van de mens. Ze heeft de basismodule Positieve Gezondheid gevolgd en de 1-jarige opleiding tot arts als coach aan de School for Integrative Medicine afgerond. Samen met Willemijn heeft ze gesproken over positieve gezondheid op het SNNDV congres, waarbij ze benadrukte dat er meerdere belangrijke pijlers zijn voor gezondheid. In een recente post benadrukte ze: “Mentale, emotionele en sociale factoren, evenals zingeving, zijn belangrijk. Positieve gezondheid is een krachtige tool om breder te kijken en de complete mens achter het huidprobleem te zien.” In 2022 heeft Karin bijgedragen aan de opleiding ‘Voeding en eczeem’ van het KIVH. Ze is bekend met de werkgroep leefstijl dermatologen en kan een waardevolle bijdrage leveren aan de wereld van de dermatologie.

Keynote presentatie van Chermaine kwant

Chermaine Kwant – Spreker, diëtist en voedingswetenschapper
Chermaine combineert op geheel eigen wijze haar passie voor voeding en gezondheid. Inmiddels heeft ze ruim 14 jaar haar eigen praktijk waarin zij patiënten met complexe en zeldzame ziektebeelden helpt door met voeding hun kwaliteit van leven te verbeteren en rondt momenteel haar proefschrift af. Ze deed de afgelopen jaren onderzoek aan het Amsterdam UMC naar de zeldzame en dodelijke hartlongziekte pulmonale arteriële hypertensie.
Ze kwam niet zomaar bij dit onderzoeksonderwerp terecht. Op haar 25e kreeg ze te horen dat ze nog maar één jaar te leven had. Ze bleek ongeneeslijk ziek. Maar, dat zat niet in haar planning.
Na vele tegenslagen, opkrabbelen en een genadeklap waar ze bijna niet meer van opstond, is ze, zoals ze zelf zegt, inmiddels de beste versie van zichzelf geworden. Ze overleefde een dubbele longtransplantatie, werkte keihard aan haar herstel, promoveert op de ziekte die eigenlijk haar dood zou worden, schreef maar liefst vier boeken, waarvan “Een ontiegelijk lange adem” haar eigen, uniek verhaal is en activeert met haar keynote rebellen, die volledig vanuit hun hart leven.
Volgens Chermaine zou iedereen wel een beetje meer rebel mogen zijn. Hoe, wat en waarom gaat ze allemaal vertellen tijdens haar keynote bij ons event.

Tijdens het mocktailmoment proosten we op alle nieuwe inzichten van de dag en sluiten we de allereerste KEVH af met een netwerkborrel met bartender Rian die exclusieve KIVH mocktails maakt en serveert. 

Met een goed gevulde goodie bag wensen we je een fijne en veilige terugreis!

Praktische informatie

Kosten

Voor deze exclusieve dag, inclusief interactieve sessies, lunch en netwerkborrel vragen wij €275,- (excl. BTW).

Benodigdheden

Vooral veel zin in de dag. Een pen en een notitieboekje zijn handig, maar door actief mee te doen met het programma leer je het meest.

Datum & locatie

Maandag 14 oktober 2024
Landgoed de Salentein
Putterstraatweg 5 – 9
3862 RA Nijkerk

Voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

Certificaat

Na afloop van het kennisevenement ontvang je een certificaat van deelname voor accreditatie binnen jouw beroepsgroep.

Beschikbaarheid

Voor de gehele dag, inclusief lezingen, gezonde lunch en netwerkborrel, zijn er in totaal 100 unieke tickets beschikbaar. Wees er dus snel bij.

Duur

De gehele dag inclusief interactieve sessies, lunch en netwerkborrel met mocktailmoment is van 9.30 - 18.00 uur (zie programma).

Voor wie

Dit eerste kennisevenement is speciaal georganiseerd voor huidtherapeuten, diëtisten, schoonheidsspecialisten en leefstijlartsen die met en van elkaar gaan leren.*

Aanmelden

Door je in te schrijven via de inschrijfbutton kun je deelnemen het allereerste KEVH. Je kunt veilig betalen via iDEAL, Credit Card of Bancontact.

* Tijdens het volgende event gaan we weer nieuwe verbindingen maken met andere beroepsgroepen. Zodat uiteindelijk alle disciplines binnen huidzorg aan bod komen.

100

Het allereerste KEVH is exclusief en wordt interactief. Daarom zijn slechts 100 tickets beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent.

7

Voor dit kennis event hebben we 7 toonaangevende sprekers uitgenodigd om middels een interview in gesprek te gaan over voeding en de huid.

4

4 beroepsgroepen die voor het eerst samenkomen tijdens dit kennis- en netwerkevenement. Voor verbinding en meer samenwerking in de huidzorg.

Dit wil je niet missen

Wil jij een van de 100 deelnemers zijn aan dit unieke en allereerste Kennis Event Voeding en Huid? Schrijf je dan in door op onderstaande button te klikken.

Inschrijven

De sprekers