Dagcursus | 26 augustus 2024

Voedingsleer voor huidprofessionals

  • Fundamentele basiskennis
  • Macronutriënten voor de huid
  • Vitamines en mineralen
  • Direct praktisch toepasbaar
  • Incl. lunch en netwerkborrel
  • Max. 12 deelnemers
Ik doe mee!

Inspirerend

✓ Praktisch

✓ Specialistisch

✓ Onafhankelijk

✓ Betrouwbaar 

Aanmelden

Bouw een sterke basis voor stralende huidgezondheid!

Ontdek de kracht van voeding in onze onmisbare basiscursus voor huidprofessionals! Als toegewijde professional in de huidzorg begrijp je ongetwijfeld de cruciale rol van voeding in de gezondheid van de huid. Deze cursus legt een solide fundament in kennis over voedingsstoffen, met een diepgaande verkenning van macronutriënten, vitamines en mineralen en hun impact op het behoud van een gezonde huid.

Laat je onderdompelen in de wetenschap van voedingsleer en ontdek hoe je deze essentiële kennis direct kunt toepassen in je huidbehandelingen. Verfijn je deskundigheid in het adviseren van cliënten over gezonde eetgewoonten voor een stralende huid van binnenuit. Deze cursus is zorgvuldig ontworpen om jouw professionele vaardigheden te versterken en biedt een holistische benadering voor het bevorderen van de gezondheid en schoonheid van de huid.

Aarzel niet, schrijf je nu in voor deze unieke cursus en ontdek hoe voedingsleer de sleutel kan zijn tot een ongeëvenaarde optimalisatie van huidverzorging!

Het programma

Wat kun je verwachten van deze dag?

Met koffie en thee
Ontdek waarom de huid het laatste orgaan is dat voedingsstoffen ontvangt en hoe tekorten de huidconditie beïnvloeden. Verken risicofactoren en de mogelijke gevolgen van voedingstekorten op de huid.
Verdiep je in de rol van macronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten en vetten in het onderhouden van een gezonde huid. Leer hoe glucose, eiwitten en specifieke vetzuren de structuur en elasticiteit van de huid beïnvloeden.
Ontdek de diverse functies van water in het lichaam en begrijp hoe het bijdraagt aan een gezonde huidbarrière. Leer waarom een goede huidhydratatie niet alleen afhangt van waterinname, maar ook van essentiële vetten.
Voor deze dag wordt er een heerlijke, gezonde en vooral energieke en voedzame lunch bereid voor alle deelnemers. Tijdens de lunch is er ruimte om te netwerken, vragen te stellen en elkaar te inspireren.
Verdiep je in de wereld van vitamines en mineralen, en ontdek hoe ze direct en indirect de huidconditie beïnvloeden. Leer over specifieke vitamines (A, B, C, D, E, K) en mineralen die van vitaal belang zijn voor een gezonde huid.
Krijg inzicht in praktische toepassingen van voedingsleer in huidverzorging. Ontdek hoe je voedingsadviezen kunt integreren in jouw professionele aanpak voor optimale resultaten.
Tijdens de borrel is er ruimte om de dag na te bespreken, ervaringen te delen, vragen te stellen en om te netwerken met elkaar. Ook zal er een evaluatieformulier worden uitgedeeld. Tijdens de borrel worden heerlijke hapjes geserveerd.

Praktische informatie

Kosten

Voor de hele dagcursus inclusief de lezingen, lunch, workshop, borrel, lesmateriaal en certificaat betaal je €295,- (excl. BTW). Er zijn in totaal 12 tickets beschikbaar.

Benodigdheden

Eventueel een laptop. Pennen, notitieboekjes en lesmateriaal zijn aanwezig. Na afloop krijg je naslagwerk en een goodiebag!

Datum & locatie

De dagcursus vindt plaats op 26 augustus 2024.

Trainingslocatie KIVH
Vinkenpolderweg 33A
2952 AV Alblasserdam

Certificaat

Voor deze dag wordt geen accreditatie aangevraagd. Wel krijg je een certificaat waarmee je zelf mogelijk accreditatie kunt aanvragen.

Aantal plekken

Voor de gehele dagcursus, inclusief gezonde lunch en interactieve workshop, zijn er in totaal 12 unieke tickets beschikbaar. Wees er dus snel bij.

Duur

De gehele dagcursus inclusief lezingen, lunch en workshop is van 10.00-17.00u. Daarna is er nog ruimte voor een borrel.

Voor wie

Professionals in de huid- en voedingsbranche, zoals dermatologen, diëtisten, huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten, therapeuten en coaches.

Aanmelden

Door je in te schrijven via de inschrijfbutton kun je deelnemen aan de dagcursus. Je kunt dan veilig betalen via iDEAL, Credit Card of Bancontact (België). Zodra de betaling is voldaan ontvang je een bevestiging van jouw inschrijving.

Mis het niet en meld je aan!

Neem deel aan de gehele dagcursus en leer van de docent en met elkaar over hoe je de huidgezondheid kunt optimaliseren met voeding. Na de cursus weet jij welke macronutrienten er zijn, in welke verhoudingen je ze binnen hoort te krijgen voor een gezonde huid. Ook leer je welke vitamines en mineralen er zijn, waar ze in zitten, hoe ze worden opgenomen . We sluiten de ochtend met theorie af met een heerlijke en gezonde lunch. Daarna volgt de energetische workshop op een prachtige locatie. Voor deze retraite zijn er i.v.m. persoonlijke aandacht een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus wees er snel bij (vol=vol). 

AanmeldenDit wil ik!

Over de docent

Samantha Jordaans is opgeleid als voedingswetenschapper en diëtist. Ze is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit en is gespecialiseerd in voeding en de huid. Samantha is eigenaresse van het Kennisinstituut voor Voeding en Huid en helpt andere ondernemers binnen de voedings- en huidbranche om gedegen voedingsadvies vast onderdeel te maken van hun (huid)behandelingen, door wetenschappelijke resultaten te vertalen naar praktische adviezen. Dit doet zij door opleidingen en trainingen aan te bieden, artikelen te schrijven voor diverse vakbladen en te spreken op congressen en andere evenementen. 

Voor vragen, kan je mailen naar info@kivh.nl of bellen naar 0886441191.