Welkom bij module 5 ‘Voeding en huidveroudering’.
Huidveroudering is een natuurlijk proces dat iedereen ervaart, maar de snelheid en intensiteit waarmee dit gebeurt, worden sterk beïnvloed door onze leefstijl en voedingskeuzes. Deze module duikt in de rol van voeding als sleutel tot het ondersteunen van een gezonde, stralende huid en het vertragen van het verouderingsproces.
We onderzoeken hoe interne factoren, zoals oxidatieve stress en ontstekingen, en externe invloeden, zoals UV-straling, samenwerken om zichtbare tekenen van huidveroudering te veroorzaken. Met een wetenschappelijke basis leer je hoe voedingsstoffen zoals antioxidanten, vetzuren, en eiwitten bijdragen aan huidherstel, elasticiteit, en het behoud van een stevige huidstructuur.
Daarnaast kijken we naar het verband tussen voedingspatronen en huidveroudering, en bespreken we praktische toepassingen waarmee jij je cliënten kunt helpen een voeding- en leefstijlplan te ontwikkelen dat hun huid gezond houdt en vroegtijdige veroudering helpt te voorkomen.
Na deze module:
- Begrijp je de processen achter huidveroudering en de invloed van voeding hierop.
- Kun je voedingsstoffen en voedingspatronen identificeren die bijdragen aan huidgezondheid.
- Ben je in staat om evidence-based voedingsadviezen te geven gericht op huidverjonging en preventie van veroudering.
We combineren theorie, wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden, zodat jij met vertrouwen aan de slag kunt. Klaar om jouw kennis over voeding en huidveroudering naar een hoger niveau te tillen? Laten we beginnen!
Klik op ´curriculum´ in de volgende tab hierboven of op de button ´verder gaan´ rechts bovenaan dit scherm.
Curriculum
- 8 Sections
- 24 Lessons
- 365 dagen
- Introductie module 5 'Voeding en huidveroudering'1
- Module 5.1. Basisprincipes van huidveroudering6
- 2.1Module 5.1 Inleiding basisprincipes van huidveroudering2 minuten
- 2.2Module 5.1. Les 1. Wat is huidveroudering?5 minuten
- 2.3Module 5.1 Les 2. Interne en externe factoren bij huidveroudering15 minuten
- 2.4Module 5.1 Les 3. De rol van oxidatieve stress en inflammatie15 minuten
- 2.5Module 5.1 Les 4. Pathofysiologie van huidveroudering10 minuten
- 2.6Module 5.1 Les 5. Huidige behandelingen en trends in anti-aging15 minuten
- Module 5.2. Voedingsstatus en huidveroudering2
- Module 5.3 Voedingstriggers en huidveroudering4
- Module 5.4. Voedingspatronen en huidveroudering1
- Module 5.5. Micronutriënten en huidveroudering5
- Module 5.6 Adviezen voor in de praktijk3
- Module 5. Examen en evaluatie2